Писателката Даян Шаер е родена в България. Майка ѝ е българка,

...
Писателката Даян Шаер е родена в България. Майка ѝ е българка,
Коментари Харесай

Историята на писателката Даян Шаер, вижте каква е връзката й с България

Писателката Даян Шаер е родена в България. Майка ѝ е българка, а татко ѝ е от малко сирийско село. Преди години той взема решение да учи в Русия, само че най-после се озовава в Русе, където се среща с майката на Даян. Там пламва тяхната обич. Всяко лято фамилията е в Сирия.

" Беше някакъв доста забавен контрастност, като два разнообразни свята, което се е запечатело някъде в мен, тъй като по-късно се ражда на страниците ми на първата книга ", описа още Даян Шаер пред NOVA NEWS.

Първата ѝ книга се споделя " Има ли места в Рая ". " Сирия беше една невероятна приказка  преди войната, като да разтвориш " 1001 нощ ", потапяш се в нея. Всяка страница е неповторимо друга и красива. За страдание войната лиши елементи от тази приказка, само че последователно в годините виждам, че тя стартира да съгражда себе си отначало ", описа  още писателката.

Казва, че сред България и Сирия има доста общо. " Общото сред Сирия и България са хората. Те са топли хора. В Сирия хората не си заключваха вратите, нямаше боязън в самите хора. Там няма да ти се обади някой и да ти каже, че ти идва на посетители и да те пита дали ти е комфортно.  Влизаш, самопоканваш се, ще ти отделят време, ще ти създадат едно кафе, наргиле или сладки и ще си прекарате време дружно ", добави Даян Шаер.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР